Northumberland Place, London

The practice was engaged to refurbish and upgrade an existing house, which dates back to 1850, in the conversation area of Northumberland Place, Notting Hill, London.

A modern, comfortable and light environment was created within the framework of the existing house.

The original features of the house were maintained, resorted and visually enhanced by the juxtaposition of a new contemporary internal fit out. The basement area was completely opened up to form a communal area, blending the social functions of living, cooking, eating, lounging and outdoor enjoyment within one free flowing space.

Frameless glazing and careful placement of bespoke lighting and contemporary furniture were used to express a greater feeling of light and openness within a demanding floor area.

Category: 
Date: 
July 2014